Waarom doen we het

In het doBouwers aan het werkrp Ansoumanya Village en omgeving, waar ongeveer 12.500 mensen wonen, was geen medische voorziening. De bewoners moesten voor medische hulp naar het ziekenhuis in Conakry of Dubreka.

Door de slechte wegen in het gebied is de reis daar naar toe tijdrovend en moet gebruik worden gemaakt van een brommer- en een autotaxi. Dit brengt extra kosten met zich mee, wat voor veel mensen een bezwaar is.

Omdat de bestuursleden de initiatiefnemer van Centre Santé Yarie, Fanusa Camara, kennen uit de periode dat hij als asielzoeker in Nederland verbleef en nog steeds veel contact met hem onderhouden, werd besloten het initiatief te steunen en een stichting op te richten om zodoende de nodige financiële middelen te verkrijgen.

Laatste hand wordt gelegd aan het schilderwerk